Проблема е, че колкото и да се дупех под колата не можах да намеря този шестограм, не че знам точно какво търся. А хидравликата си работи абсолютно тихо и плавно без никакви течове и единствено това почукване ме дразни. Някой ако може да качи снимка или графика ще е добре. Ако някои от Пловдив знае за какво става въпрос, ще отидем на канал да покаже и да изготвим нагледен снимков материал.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кормилна рейка!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеПроблема е, че колкото и да се дупех под колата не можах да намеря този шестограм, не че знам точно какво търся. А хидравликата си работи абсолютно тихо и плавно без никакви течове и единствено това почукване ме дразни. Някой ако може да качи снимка или графика ще е добре. Ако някои от Пловдив знае за какво става въпрос, ще отидем на канал да покаже и да изготвим нагледен снимков материал."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Въпроса е дали описаната от колегата три минутна корекция е мит или реалност. Аз нямам нищо против да платя на майстор в сервиз за тази услуга, но да ме дялнат 200-300 лева само защото не разбирам, някак си не ми харесва.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
За съжеление и аз съм в момента с подобен проблем смених накрайник вътрешен смених и кормилния прът че бил със разбито каренце и от там тропало и сега пак на никъде. Само че чувам противоречиви мниния за натягането на рейката от шестограма че започвала да затяга в волана не се връща сам но Аз не съм пробвал все още а за регулиращия шестограм съм го виждал на свалена рейка но не помня къде е точно и все пак си мисля че е точно срещуположен на на кормилния прът ино тярбва да се огледа дали може на място да се направи без да се разкачи поне да висне моста. Утре ще питам и ще кажа ако някой не ме изпревари.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Почти всички рейки имат възможност да се регулира хлабината между зъбното колело на волана и този така наречен гребен който е в самата рейка.Разконтря се този шестостен и се върти по посока на часовника.Но се внимава да не се пренатегне защото волана ще стане по тежък и отам по-голямо натоварване на хидравликата.
Comment
-
При нас се пита откъде се бърка за тоя шестограм и лесно ли става...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
В петък бях на майстор защото си мислех че тропането е от някой накрайник. След огледа ми каза че е от рейката и можело да се регулира от болт намиращ се на кофти място с труден достъп (към купето) и трябва да се откачи рейката за да се стигне до него. Иначе ми каза че няма за какво да се притеснявам на този етап , когато се разтече тогава ще се сваля да се прави.Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex
Comment
-
-
Сега аз да допълня малко темата това с обирането на луфта не е добра идея защото просто се натяга зъбната двойка в рейката а тропането по принцип не е от там тропането е от водачи (лагери и аз не знам как точно се нарича) на краищата на гребена за които се захващат вътрешните накрайници. И наистина там може да се възстанови като се разглоби рейката разстърже се и се набият нови втулки.
Мисля че е безсмислено да се натяга от шестограма по добре е да се смени рейката.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Опитах се и аз да събера повечко информация по проблема и научих следното. И на мен като на колегата отгоре ми обясниха, че не е добре да се обира луфта от този болт, защото ако все пак шума идва от износването на гребена , то това износване е най-голямо в централната част на гребена, обирайки луфта там ще има затягане в краищата, което затягане ние даже може и да не го усетим заради хидравликата. В крайна сметка по този начин просто ускоряваме износването на рейката. Тъй като в моя случай почукването се усеща само при внимателно заслушване ми препоръчаха да си карам колата със здраве и изобщо да не барам рейката.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеОпитах се и аз да събера повечко информация по проблема и научих следното. И на мен като на колегата отгоре ми обясниха, че не е добре да се обира луфта от този болт, защото ако все пак шума идва от износването на гребена , то това износване е най-голямо в централната част на гребена, обирайки луфта там ще има затягане в краищата, което затягане ние даже може и да не го усетим заради хидравликата. В крайна сметка по този начин просто ускоряваме износването на рейката. Тъй като в моя случай почукването се усеща само при внимателно заслушване ми препоръчаха да си карам колата със здраве и изобщо да не барам рейката.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Да събудим темата. Моята рейка май се разтропа повече със сигурност ще знам в петък, но искам да попитам някои знаели къде в Пловдив рециклират качествено рейки? Това с болта е временно решение и не решава проблема- пробвах.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеДа събудим темата. Моята рейка май се разтропа повече със сигурност ще знам в петък, но искам да попитам някои знаели къде в Пловдив рециклират качествено рейки? Това с болта е временно решение и не решава проблема- пробвах.
Comment
-
Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщениеабе разтропала са. аз карах да ми гледат едно тропкане от какво е при един майстор дет уж много разбира и каза рейка и му казах чао. с един колега от форума открихме че просто шарнира се е разтропал но не е разбит и му инжектирахме грес и са опрай. идете при свясни майстори дето разбиратFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеЯ обясни по-точно как шарнира тропа като не е разбит,че нещо немога да вдена,виж да скърца може,но ако тропа,значи е разбитми да де. абе издава звук :Р
Comment
Comment